Słodkie i wędzone żeberka z Kansas City
Słodkie i wędzone żeberka z Kansas City wymagają około 1 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 5 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 1305 kalorii , 59 g białka i 70 g tłuszczu na porcję. Za 3,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz namoczone wióry drzewne, masło, żeberka wieprzowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Wędzone żeberka z Baby Back , Wędzona sałatka ze słodkich ziemniaków z chipotle i Wędzona zupa z czarnej fasoli ze słodkimi ziemniakami i jarmużem .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, bulion, przyprawy i zioła; natrzyj nimi żeberka.
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania, używając tacki ociekowej.
Jeśli chcesz, możesz dodać 1 szklankę namoczonych wiórków drzewnych.
Umieść żeberka w jednorazowej blasze aluminiowej. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu pośrednim przez 30 minut.
Wyjmij żeberka z patelni i połóż je na kratce nad tacą ociekową.
Dodaj pozostałe wióry drzewne. Grilluj 30 minut dłużej, od czasu do czasu obracając.
Tymczasem w małym rondelku podsmaż cebulę na oleju i maśle, aż zmięknie. Dodaj brązowy cukier, sos Worcestershire i zioła; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Dodaj sos barbecue. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Polej żeberka sosem; grilluj przez 10-15 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu obracając i polewając sosem.