Słodkie i gorące krewetki i ananas curry

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepisy na Twój repertuar, słodkie i gorące krewetki i curry z ananasem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 42 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odbierz chilli, massaman curry, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Curry Z Krewetkami I Ananasem, Tajskie krewetki, squash & ananas curry, oraz Curry Z Krewetkami Tygrysa Kokosowego (Thengai Konju Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej i dodać pastę curry. Smażyć przez 2 min, dodać cukier i kurkumę, następnie dobrze wymieszać. Polać sosem rybnym, następnie mlekiem kokosowym i ananasem. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj liście limonki lub sok, chili i trawę cytrynową. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, wrzucać krewetki i dusić jeszcze przez 5 minut, aż krewetki zmienią kolor.