Słodki Wilgotny Chleb Jabłkowy
Słodki, wilgotny chleb jabłkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko, jabłka, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Jabłko Cynamon Słodki Chleb, Wilgotne Ciasto Jabłkowe, oraz Wilgotne Muffinki Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Ubij 1/2 szklanki zmiękczonego masła z 1/2 szklanki białego cukru i słodzikiem sukralozowym w misce do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić jajka, muszkatołowy, ekstrakt waniliowy, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie na gładką masę.
Wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli razem w osobnej misce; mieszać do mieszaniny masła, na przemian z maślanką, aż tylko połączone. Złóż posiekane i rozdrobnione jabłka i orzechy włoskie.
Do przygotowanego bochenka wlać ciasto.
Wymieszać 1/3 szklanki mąki, płatki owsiane, 2 łyżki cukru białego, cukier brązowy i 1/2 łyżeczki cynamonu razem w misce; pokroić w 3 łyżki zimnego masła, aż mieszanina będzie krucha.
Posypać polewą na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, 55 do 60 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.