Słodki Wilgotny Chleb Jabłkowy
Słodki wilgotny chleb jabłkowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Mieszanka soli, jabłka, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Jabłko Cynamon Słodki Chleb, Wilgotne Ciasto Jabłkowe, oraz Wilgotne Muffinki Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Ubij 1/2 szklanki zmiękczonego masła z 1/2 szklanki białego cukru i słodzikiem sukralozowym w misce do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić jajka, muszkatołowy, ekstrakt waniliowy, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie na gładką masę.
Wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli razem w osobnej misce; mieszać do mieszaniny masła, na przemian z maślanką, aż tylko połączone. Złóż posiekane i rozdrobnione jabłka i orzechy włoskie.
Do przygotowanego bochenka wlać ciasto.
Wymieszać 1/3 szklanki mąki, płatki owsiane, 2 łyżki cukru białego, cukier brązowy i 1/2 łyżeczki cynamonu razem w misce; pokroić w 3 łyżki zimnego masła, aż mieszanina będzie krucha.
Posypać polewą na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, 55 do 60 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.