Słodka kukurydza i rosół
Słodka kukurydza i rosół to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka hunk imbir, unseasoned ocet ryżowy, szalotki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Jesień. 333 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Z Kurczaka I Słodkiej Kukurydzy, Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy, oraz Zupa Z Kurczaka I Słodkiej Kukurydzy.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: gaznik
Wlać 10 szklanek wody do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Podczas gdy zbliża się do temperatury, dorzuć pora, marchewkę i kawałek imbiru.
Umieść kolendrę i ziarna pieprzu w małym kwadracie gazy. Zawiąż sznurkiem kuchennym i dodaj do garnka.
Ze skóry piersi kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu, i wrzucić piersi kurczaka do garnka. Pozwól całej partii dojść do wrzenia,a następnie ścisz i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż kurczak będzie ugotowany i miękki, 20 do 30 minut.
Wyjąć kurczaka i pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić wywar i wyrzucić pory, marchew, imbir i saszetkę z gazą.
Przywrócić kolbę do średniego ciepła.
Dodaj kremowaną kukurydzę, kostki bulionowe, posiekany imbir, szalotki i olej sezamowy. Utrzymuj zupę na delikatnym wolnym ogniu, podczas gdy usuwasz kurczaka z kości i rozdrabniasz drobno widelcem. (Lub można po prostu pokroić go bardzo cienko.)
Podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić zupę do wrzenia. W małej misce lub miarce wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą, aż będzie gładka.
Dodaj połowę do zupy, mieszając. Pozostawić do zagotowania, aż zgęstnieje do konsystencji zupy według własnych upodobań. (Jeśli nie zgęstnieje, dodaj pozostałą zawiesinę.)
Obróć ciepło z powrotem na średnie. W innej małej misce ubij białka z odrobiną wody. Mieszaj zupę w kółko, dodając białka w stałym strumieniu; powinna tworzyć ładne białe wispy na powierzchni zupy.
Dodać pokrojonego kurczaka i ocet ryżowy. Gotować przez 5 minut, pozwalając wszystko się ogrzać. Smak przypraw.
Podawać z odrobiną sosu sojowego i niektóre z zastrzeżonych zieleni scallion.