Słodka kandyzowana skórka pomarańczowo-cytrynowa
Słodka kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 231 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.42 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 616 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Skórki cytrynowe, skórki pomarańczowe, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić skórkę z cytryny i pomarańczy i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 20 minut, odcedzić i odstawić.
W średnim rondlu, połączyć 2 szklanki cukru i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina osiągnie etap wątku, 230 stopni F (108 stopni C) na termometrze cukierków lub niewielka ilość upuszczona w zimnej wodzie tworzy miękką nić. Wymieszać skórkę, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut, często mieszając.
Obrać kawałki, po kilka na raz, w pozostałym cukrze.
Pozostawić do wyschnięcia na stojaku drucianym przez kilka godzin. Przechowywać w szczelnym pojemniku.