Słodka Herbata-Smażony Kurczak

Słodka Herbata-Smażony Kurczak
Przepis słodka herbata-solony smażony kurczak jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników Południowej żywności. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 812 kalorii, 43g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś samodzielnie rosnącą mąkę, popękany pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Smażony Solony, Kurczak Smażony W Piwie, oraz Bourbon Brined Fried Chicken dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w 3-qt. ciężki rondel; dodaj torebki herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; przykryć i strome 10 minut.
3
Wyrzucić torebki z herbatą. Wmieszać brązowy cukier i 5 kolejnych składników, mieszając, aż cukier się rozpuści. Całkowicie ostudzić (około 45 minut); wymieszać z lodem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
CukierCukier
LódLód
4
Mieszanina powinna być zimna przed dodaniem do kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Piersi kurczaka pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
6
Umieść mieszaninę herbaty i wszystkie kawałki kurczaka w dużej plastikowej torbie do zamrażania z zamkiem błyskawicznym; Zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
HerbataHerbata
7
Umieścić torbę w płytkim naczyniu do pieczenia i schłodzić 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
9
Dobrze odcedzić kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
W średniej misce wymieszać mąkę i kolejne 4 składniki. Łyżka 1 szklanka mieszanki mąki do brązowej papierowej torby lub dużej plastikowej torby z zamkiem błyskawicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umieść jeden kawałek kurczaka w worku; zapieczętuj i wstrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
12
Wyjmij kurczaka i przenieś do stojaka z drutu. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem, dodając więcej mieszanki mąki do worka w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
13
Odstawić kurczaka na 30 minut, aby uformować skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
14
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala do żeliwnego pieca holenderskiego; podgrzać na średnim ogniu do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
15
Smażyć kurczaka, partiami, 15 do 22 minut lub aż rumiane i gotowe, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
16
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
17
Uwaga: jeśli używasz patelni żeliwnej o szerokości 12 cali (2 1/4 cala), wlej olej na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn