Szynka z fasolą i nie tylko
Need a danie główne bezglutenowe? Szynka i fasola i więcej może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 400 kalorii, 27g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 godzin i 30 minut. Przepis ten zachwycił 399 osób. Jeśli masz fasolę super northern, seler, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużym pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na 8 godzin na noc.
Odcedzić i spłukać przed użyciem.
Połącz nasączoną fasolę, 4 szklanki wody, seler, cebula, liście laurowe, kminek, czosnek w proszku i pietruszka w powolnej kuchence.
Roztopić masło z oliwą z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać pory w mieszaninie masła do miękkości, a mniejsze kawałki zaczynają brązowieć, 8 do 10 protokół.
Przełożyć pory do wolnej kuchenki. Na tej samej patelni gotować i mieszać szynkę, aż brzegi zaczną brązowieć; wymieszać z zupą.
Umieść boczek na gorącej patelni, i smażyć na patelni, aż boczek jest chrupiące, o 10 protokół.
Boczek pokroić na kawałki wielkości kęsa i wymieszać z zupą.
Wlać rosół z kurczaka do gorącej patelni, i mieszać do rozpuszczenia bitów brązowy smak z patelni; wlać rosół z kurczaka do zupy. Doprawić solą morską i pieprzem.
Ustaw kuchenkę do niskiej gotować zupę, aż fasola są bardzo miękkie, 6 do 8 godzin. Z grubsza rozgnieść około połowy fasoli tłuczkiem ziemniaczanym, aby zagęścić zupę.