Szynka morelowo-imbirowa
Szynka morelowo-imbirowa wymaga ok. 3 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Na 2,74 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 15. Jeśli masz pieprz, jagody ziela angielskiego, goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 67 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 3%. Ta partytura jest do poprawy. Morelowa Szynka Pieczona, Morelowa Szynka Wakacyjna, oraz Roladki Z Szynki Morelowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Jeśli szynka potrzebuje moczenia, zrób to dzień przed gotowaniem. Umieść go na dużej patelni(patelnia konserwowa jest do tego świetna). Przykryj szynkę zimną wodą i pozostaw do namoczenia w lodówce na 24 godziny, dwukrotnie zmieniając wodę.
Wylej namoczoną wodę i opłucz patelnię. Odstawić szynkę na patelnię i dodać piwo imbirowe, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i 6 goździków. Napełnij płyn wystarczającą ilością wody, aby przykryć szynkę. Jeśli kość wystaje z cieczy, nie martw się, po prostu obróć szynkę w połowie gotowania. Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć pokrywką lub kawałkiem folii. Pozostawić do gotowania przez 2 godziny, uzupełniając wodą, jak gotuje.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Gdy szynka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z nią, wyrzucić płyn do gotowania i osuszyć szynkę. Użyj małego, ostrego noża, aby oderwać skórkę od szynki, pozostawiając warstwę tłuszczu przymocowaną do mięsa. Zdobądź tłuszcz w wzór diamentu i stud Całym z pozostałymi goździkami.
Włożyć szynkę do puszki do pieczenia.
Wymieszać imbir z dżemem i zmiksować mieszaninę na szynce. Piecz przez 1 godzinę, aż złoty i błyszczący.
Podawać na ciepło lub na zimno.