Szynka i pomidor Stromboli
Szynka i pomidor Stromboli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $13.97 za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 872g białka, 677g tłuszczu, oraz w sumie 9975 kalorii. 69 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wsadowego ciasta chlebowego, sosu pomidorowego, szynki i liścia bazylii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mozzarella Ham Stromboli, Stromboli Szynkowo-Szwajcarskie, oraz Szynka i Cheddar Stromboli.
Instrukcje
Wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia i odstawić zgodnie z instrukcją.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na szorstki prostokąt o wymiarach około 40 x 25 cm.
Rozłóż sos na cieście, pozostawiając niewielką granicę i rozrzuć na szynce, mozzarelli i bazylii. Włóż krótkie boki i zwiń długą stronę jak rolkę Szwajcarską. Podnieś na tacę, uszczelnij stronę w dół i posmaruj jajkiem.
Piec przez 30 minut, aż nadęty i Złoty nie martw się, jeśli istnieje kilka pęknięć. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać pokrojone w plasterki na desce.