Szynka glazurowana z sosem Sherry-Orange Dijon
Szynka glazurowana z sosem Sherry-Orange Dijon to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 785 kalorii. Mieszanka musztardy, brązowy cukier, Sherry gotowania wina i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Spróbuj Divan faszerowany z kurczaka w sosie Sherry Dijon, Pomarańczowy Dijon-Szynka Glazurowana, oraz Szynka glazurowana z sosem ananasowym Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na patelni ułożyć szynkę. W małej misce, wymieszać razem 1/2 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki sherry gotowania wina.
Połowę glazury posmarować szynką. Pieczona szynka uncovered około 20 minut na funt lub do temperatury wewnętrznej 160 stopni F. Zobacz zawijanie szynki dla dokładnego czasu gotowania i temperatury; kierunki mogą się różnić.
Pozostałą glazurę przełożyć na szynkę w połowie czasu gotowania.
Do Sherry-pomarańczowy sos Dijon, połączyć 1/2 szklanki brązowego cukru, skrobia kukurydziana, goździki i gałka muszkatołowa w rondlu 1-quart. Wymieszać, aby usunąć grudki. Wymieszać z musztardą, aż mieszanina stanie się gładką pastą. Stopniowo mieszać sherry gotowania wina i soku pomarańczowego.
Gotować sos na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie 3 do 5 minut.
SOS podawać z pokrojoną szynką.