Szynka glazurowana z sosem jeżyn
Szynka glazurowana z sosem jeżyn to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jabłecznik, musztarda dijon, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sernik Jeżyn Z Białą Czekoladą Z Sosem Jeżyn, Placek Jeżyn Glazurowany, oraz Szynka Glazurowana Z Rumem Jeżynowym.
Instrukcje
Aby przygotować szynkę, połącz 2 łyżki musztardy, cukier, 2/3 szklanki dżemu i pieprz w małej misce; rozłóż połowę mieszanki dżemu na szynce.
Umieść szynkę na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; włóż termometr do najgrubszej części szynki.
Piec w temperaturze 350 przez 2 1/2 godziny lub aż termometr zarejestruje 160, fastrygując pozostałą mieszaniną dżemu od czasu do czasu.
Aby przygotować sos, połączyć cydr i wino w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać 1 szklankę dżemu i 1 łyżkę musztardy. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż dżem rozpuści się, często mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem.