Szynka Glazurowana musztarda i melasa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki z musztardą i melasą. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 107 g tłuszczu, oraz w sumie 1887 kalorii. Jeśli masz musztardę dijon, gotową do gotowania, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowy do użycia piecrust, możesz śledzić to danie główne z Sugar & Spice Pie Crust Cookies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żeberka szkliwione melasą i musztardą, Melasa, musztarda i Rum polane steki wieprzowe ze słonym masłem jabłkowym i smażonymi liśćmi szałwii, oraz Kotlety Wieprzowe Musztardowo-Melasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. obetnij skórkę szynki, aby odsłonić grubą warstwę tłuszczu pod spodem. Użyj ostrego noża, aby zdobyć tłuszcz w diamentowym wzorze, upewniając się, że nie przeciąłeś całej drogi. Wciśnij 1 ząbek w środek każdego diamentu.
Szynkę ułożyć na dużej patelni i zalać 2 szklankami wody. Przykryć luźno folią i piec do ogrzania, około 18 minut na funt (2 godziny 25 minut dla 8-lb. szynka).
Melasę, musztardę, sok z cytryny i masło połączyć w małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło stopi się i mieszaninę wymieszać.
Szynkę wyjąć z piekarnika i posmarować całą szynką ok. 1/4 szkliwa. Włożyć szynkę do piekarnika i kontynuować pieczenie, odsłonięte, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część szynki odczytuje 71°, około 45 minut.
Pędzel z pozostałą glazurą co 15 do 20 minut czasu pieczenia.
Przełóż szynkę na powierzchnię roboczą i luźno przykryj folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 do 20 minut przed cienkim krojeniem.