"Szybkie" Domowe Wegańskie Rogaliki
"Szybki" domowe Wegańskie rogaliki może być tylko przystawka szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. 982 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś łyżeczki wody, soli, margaryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie Rogaliki, Szybkie i łatwe rogaliki, oraz Rogaliki do pizzy (szybko i łatwo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto, zacznij od połączenia wszystkich suchych składników razem w dużej misce, aż dobrze rozmieszczone.
Dodać do wody i stopionej margaryny, i dokładnie wymieszać do włączenia.
Wymieszaj wszystko razem i zagniataj, aż powstanie gładkie ciasto.
Odstawić do lodówki na 20-30 minut. Ciasto wyłożyć na mąkę i ugniatać ręcznie przez około 10-15 minut, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieścić w lekko nasmarowanej misce, przykryć folią i odstawić do lodówki na około 30 minut.Podczas gdy ciasto chłodzi, można iść do przodu i przygotować "masło" block.It pomaga zacząć od pokrojenia margaryny na spore kawałki i ułożenia ich obok siebie w jak najbardziej równomierny prostokąt na silpacie lub kawałku pergaminu. Kanapka margarynę między innym silpat lub arkusz papieru pergaminowego, i za pomocą wałka do ciasta, walnięcie go do złożenia. Chcesz spłaszczyć blok na około 1 cm lub tak wysoki, i staraj się utrzymać boki równe i prostokątne. Pozostawić do schłodzenia w lodówce przez 20-30 minut.Po odpowiednim wystygnięciu rozwałkuj ciasto na prostokąt około dwa razy większy niż blok" masła".
Umieść blok "masło" w środku, po przekątnej do boków(nie równolegle.) Otoczyć blok jak kopertę, przynosząc narożniki ciasta, aby spotkać się w centrum.
Całość delikatnie rozwałkować na grubość ok. 1 cm i złożyć krótkie boki na trzy. Odstawić do lodówki, aby mogła schłodzić się przez kolejne 20 minut przed kontynuowaniem. Nie daj się skusić, aby przyspieszyć ten czas, ponieważ ciepło z rąk i wałek do ciasta sprawi, że cała margaryna topi się i wyczerpie. Ważne jest, aby to ciasto było tak chłodne, jak to możliwe, zanim trafi do piekarnika!Proces składania i kształtowania jest raczej trudny do opisania słowami, więc nie martw się, jeśli jesteś nieco zdezorientowany. Po prostu sprawdź bardzo pomocne zdjęcia na Wiki
Jak i Joe Pastry, jeśli potrzebujesz pomocy wizualnej.
Rozwałkować ciasto na prostokąt jeszcze raz i złożyć na trzy części jak wcześniej. Schłodzić przez ten sam czas, a następnie powtórzyć ten proces jeszcze raz. Schłodzić ciasto jeszcze przez 20 minut przed formowaniem it.To uformuj rogaliki, rozwałkuj ciasto na prostokąt, jak wcześniej, ale pokrój je bardzo ostrym nożem w równe trójkąty. Jeśli chcesz mini rogaliki, najpierw przeciąć ciasto na pół wzdłuż, a następnie przeciąć Trójkąty.
Zwiń każdy trójkąt w górę, zaczynając od najszerszego boku, a każdy z nich umieść na świeżym silpacie lub kawałku pergaminu. Gdy wszystkie rogaliki są cięte i zwijane, pozostawić je w ciepłym miejscu na około 75 minut, aż prawie podwoi się ich wielkość.Po wyrośnięciu croissanty przełożyć do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 415 stopni. Jak tylko będą bezpiecznie w środku, zmniejsz ciepło do 350 stopni i nie otwieraj drzwi ponownie, dopóki nie upłynie 15 minut. Powinny być złotobrązowe, ale jeśli nie, piec przez dodatkowe 5-10 minut w razie potrzeby.
Pozwól ostygnąć, zanim rozkoszujesz się owocami swojej pracy!