Szybki pieczony Halibut z pomidorami i kaparami
Szybki pieczony Halibut z pomidorami i kaparami to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 23G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, czosnek, filet z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest świetne. Spróbuj Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy, Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy, oraz Pieczony Halibut z pomidorami, kaparami i winegretem oliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 232°.
W średniej misce, wymieszać pomidory, kapary, oregano, ocet, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper.
Przyprawić rybę 3/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz i pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w 12-calowej (najlepiej nonstick) patelni żaroodpornej na średnim ogniu, aż migotanie gorące.
Dodaj rybę, równomiernie rozmieszczone, i gotować bez dotykania, aż brązowieje i uwolni łatwo z patelni (sprawdzić delikatnie podnosząc jeden z rogów), o 3 protokół. Flip ryby, posypać czosnek wokół niego, i gotować, aż czosnek po prostu zaczyna brązowy na niektórych krawędziach, o 30 sekund.
Wlać mieszaninę pomidorów wokół ryby i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz, aż ryba będzie po prostu jędrna w dotyku i nieprzezroczysta, gdy podważysz grubszy kawałek nożem do parkowania, 3 do 6 minut.
Pozostaw rybę na kilka minut, a następnie podawaj z mieszanką pomidorową.
37, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
8, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.