Szybki chlebek cynamonowo-rodzynkowy
Jeśli masz około 1 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, szybki chleb cynamonowy z rodzynkami może być przepisem wegetariańskim na super lakto ovo, który warto wypróbować. To śniadanie zawiera 175 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka sody oczyszczonej, cukru, rodzynek i kilku innych składników. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 17% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują szybki chleb cynamonowy z rodzynkami , szybki chleb cynamonowy z rodzynkami ze 100 Days of Real Food i angielski chleb muffinowy z cynamonem i rodzynkami z masłem cukrowo-cynamonowym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce wymieszaj mąkę, 1-1/2 szklanki cukru, sodę i sól. W małej misce roztrzep jajka, maślankę i olej. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Wsypać rodzynki.
Połącz cynamon i pozostały cukier; odłożyć na bok.
Połowę ciasta rozłóż na dwie natłuszczone części o wymiarach 8 x 4 cale. patelnie do chleba.
Posyp połową pozostałego cukru cynamonowego; powtarzaj warstwy.
Ciasto ponacinaj nożem, żeby powstało zawirowanie.
Piec 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Ostudzić w foremkach 10 minut przed wyjęciem z patelni na drucianą kratkę.