Przepis na Fast Lemony Brussels Sprouts można przygotować w około 15 minut . Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,05 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 135 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga migdałów, skórki z cytryny, masła i soli. Dobrze sprawdza się jako niedrogi dodatek. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Podobne przepisy obejmują Bacon Brussels Sprouts With Chanterelle Mushrooms ,Brussels Sprouts In Honey Butter With Chili Flakes iBrussels Sprouts Lardons With Cherries and Walnuts .
Instrukcje
1
Umieść brukselkę w naczyniu nadającym się do mikrofalówki; dodaj wodę. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 7-9 minut lub do miękkości, mieszając dwa razy; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Do 6 Gałązek Kolendry, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
Dodaj masło, sok z cytryny, skórkę, sól i pieprz cytrynowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
¼ łyżeczki Wanilii
1 Szklanka (4 Uncje) Startego Białego Sera Cheddar
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji