Szwedzkie mielone migdałowe ciasteczka spritz
Szwedzkie mielone migdałowe ciasteczka Spritz to skandynawski deser. Ten przepis jest dla 48 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 81 kalorii . Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Udaj się do sklepu i kup mąkę, jajko, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę ulepszonej łyżki 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczony szwedzki naleśnik , Szwedzkie klopsiki Jen i Bułeczki szafranowe - szwedzki Lussebullar .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10–15 minut, aż lekko się zrumienią lub zaczną wydzielać zapach.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zmiel w blenderze lub malakserze na konsystencję przypominającą gruby piasek. Upewnij się, że migdały są zimne, inaczej zrobisz masło migdałowe.
W średniej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbij jajko, a następnie wmieszaj ekstrakt migdałowy i mleko. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól i wymieszaj z mielonymi prażonymi migdałami, aby uzyskać miękkie ciasto. Schłodź ciasto w lodówce przez 15 do 20 minut. Dzięki temu ciasteczka zachowają swój kształt po uciśnięciu.
Lekko natłuść blachy do pieczenia ciastek i wypełnij je ciastem. Wyciskaj ciasteczka w odstępach co najmniej 2,5 cm, w zależności od wielkości. Możesz eksperymentować z różnymi wzorami ciasteczek. Zauważyłam, że większość prawdziwych Szwedów woli kształt gwiazdy, jednak możesz użyć dowolnego kształtu, który Ci odpowiada.
Piecz przez 8 do 10 minut w rozgrzanym piekarniku, aż ciasteczka lekko się zrumienią. Ostudź na blachach przez minutę, a następnie przenieś na kratkę, aby całkowicie ostygły.