Szwedzkie Ciasteczka Waflowe
Szwedzkie ciasteczka waflowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki, cukru cukierniczego, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasteczka waflowe II, Ciasteczka Waflowe, oraz Czekoladowe Ciasteczka Waflowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce, śmietany razem 1 szklanka masła i mąki, aż będzie gładka i kremowa. Wymieszać z gęstą śmietaną. Zeskrobać ciasto na kulkę.
Posypać biały cukier na desce do krojenia.
Rozwałkuj ciasto do grubości około 1/4 cala na posmarowanej powierzchni. Używając 3-calowego okrągłego foremki do ciastek, pokrój ciasto na 24 okręgi. Za pomocą wałka do ciasta zwiń każdy okrąg w lekko owalny kształt.
Umieść pliki cookie na niezdobytym arkuszu ciasteczek o cal od siebie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie ciastek staną się bardzo lekko brązowe, 10 do 12 minut. Lekko ostudzić na arkuszu ciastek; następnie przenieść je do regałów chłodzących za pomocą szpatułki.
Aby zrobić nadzienie, wymieszaj w misce 1/2 szklanki masła, cukier cukierniczy, żółtko jajka i szwedzki arrack punsch. Ubijaj, aż mieszanina będzie dobrze wymieszana i kremowa.
Aby złożyć, rozłóż około zaokrąglonej łyżeczki nadzienia na spodzie jednego ciastka i umieść kolejne ciastko, od dołu w dół, na nadzieniu, tworząc kanapkę. Powtórz z resztą ciasteczek.