Szwajcarskie Ciasto Ze Szpinakiem
Szpinak szwajcarski Pie trwa około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji z 167 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką zmieloną gałkę muszkatołową, jajka, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Placek Ze Szpinakiem I Boćwiną, Placek Ze Szpinakiem I Boćwiną, oraz Szwajcarska Sałatka Szpinakowa.
Instrukcje
Gotuj szpinak zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; dobrze odcedź. W misce wymieszaj ser, cebulę i szpinak.
Przenieś do natłuszczonego 9 cali. talerz do ciasta.
W blenderze wymieszaj mleko, jajka, mieszankę herbatników, sól, pieprz i gałkę muszkatołową; przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Polej mieszanką szpinaku.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal Late Harvest Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling]()
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling