Szwajcarski chleb cebulowy
Przepis na szwajcarski chleb cebulowy można przygotować w około 55 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 165 kalorii . Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 32 osób. Mieszanka jajka, sera szwajcarskiego, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 39% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chłodzona szwajcarska owsianka , Grillowana kanapka z szynką i szwajcarską szynką i Panini ze szwajcarską szynką, pieczarkami i jarmużem .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru; odstaw na 5 minut.
Dodaj masło, cebulę, jajko, sól, musztardę, 3 szklanki mąki i pozostałą wodę i cukier. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z serem i pozostałą mąką, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 8–10 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali.
Wymieszaj składniki nadzienia i rozprowadź je tak, aby nie odstawały od brzegów o więcej niż 1,25 cm.
Zwiń każdy placek w rulon, zaczynając od dłuższego boku; zlep krawędzie, aby je uszczelnić.
Połóż dwa sznury obok siebie na natłuszczonej blasze do pieczenia. Skręć sznury razem; ściśnij końce, aby je uszczelnić i podwinąć. Powtórz z pozostałym ciastem.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 45 minut. Ubij żółtko z wodą; posmaruj nim twisty.
Jeśli chcesz, posyp dodatkową porcją maku.
Piec w temperaturze 375° przez 25–35 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygło. Przechowuj w lodówce.