Szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałych warzyw Włoch

Przepis szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałe warzywa Włoch może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w przybliżeniu 2 godziny. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 885 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, liście szpinaku, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szpinak i Szwajcarski Chard ravioli Nudi na prostym sosie pomidorowym, Crostini z Fontinanem i marmoladą pomidorową z " wspaniałych warzyw Włoch, oraz Miodowo-balsamiczna pieczona marchewka z " wspaniałych warzyw Włoch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozdrobnione liście wypłukać w zimnej wodzie.
W dużym rondlu umieść liście, z wodą jeszcze do nich przylegającą, przykryj i ustaw patelnię na średnim ogniu. Gotować chard, rzucając go od czasu do czasu, przez 12 do 15 minut, aż miękka i większość wody odparowała. Wyłącz ciepło i za pomocą szczypiec przenieś chard na durszlak i pozostaw do ostygnięcia. Wypłukać rondel i zwrócić go do pieca.
Liście szpinaku opłukać w zimnej wodzie.
W rondlu umieść liście, z wodą jeszcze do nich przylegającą, przykryj i ustaw patelnię na średnim ogniu. Szpinak gotować, podrzucając go od czasu do czasu szczypcami, przez 5 minut, aż stanie się miękki.
Usuń z ciepła i przenieś do durszlaka z chard do ostygnięcia.
Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić, wyciśnij z nich jak najwięcej nadmiaru wody.
Przenieść je do deski do krojenia i drobno posiekać. Powinieneś skończyć z około 1 zapakowaną filiżanką świeżo posiekanej zieleni o wadze między 7 a 8 uncji (200 i 225 g).
Umieścić zielenie w dużej misce i dodać ricotta, 1/2 łyżeczki soli, obfite mielenie pieprzu, gałka muszkatołowa, Parmigiano, i żółtka.
Delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Posypać mąką i delikatnie złożyć ją do mieszaniny.
Wlać mąkę do małej płytkiej miseczki. Przygotuj dużą blachę do pieczenia wyłożoną woskowanym papierem lub posypaną mąką. Rękami uszczypnij kawałek mieszanki zieleni, uformuj ją w kulkę wielkości kasztana, zwinąć w mąkę i ustawić na blasze do pieczenia. Kontynuuj tworzenie nudi, dopóki nie użyjesz wszystkich zielonych mieszanek.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu i soli obficie. Ostrożnie upuść 8 do 10 nudi. W ciągu 1-2 minut zaczną unosić się na powierzchnię. Kontynuuj gotować nudi przez kolejne 5 do 6 minut, aż wypłyną na powierzchnię i zostaną nadęte. Za pomocą dużego skimmera Usuń nudi i przenieś je do rozgrzanej miski do serwowania. Łyżka około 1 szklanki sosu pomidorowego nad nudi i bardzo delikatnie wymieszać. Kontynuuj gotować nudi, dopóki nie ugotujesz ich wszystkich. Gdy wszystkie zostaną dodane do miski, łyżka dodatkowy sos na górze i posypać Parmigiano.
Aby sos pomidorowy: rozgrzać czosnek w oliwie z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu. Użyj drewnianej łyżki, aby nacisnąć na czosnek, aby uwolnić jego smak. Gotować przez około 2 minuty, lub aż czosnek zaczyna skwierczeć. Nie pozwól, żeby się zarumieniło. Ostrożnie wlać pomidory i ich sok (olej rozpryskuje się) i wymieszać, aby pokryć olejem. Doprawić 1 łyżeczką soli i podgrzać do średniej wysokości. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez 30 do 35 minut, lub aż sos zgęstnieje i olej jest łączenie na powierzchni.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią. Tate i dodaj więcej soli, jeśli chcesz.