Szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałych warzyw Włoch

Szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z
Przepis szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałe warzywa Włoch może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w przybliżeniu 2 godziny. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 885 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, liście szpinaku, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szpinak i Szwajcarski Chard ravioli Nudi na prostym sosie pomidorowym, Crostini z Fontinanem i marmoladą pomidorową z " wspaniałych warzyw Włoch, oraz Miodowo-balsamiczna pieczona marchewka z " wspaniałych warzyw Włoch dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozdrobnione liście wypłukać w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
W dużym rondlu umieść liście, z wodą jeszcze do nich przylegającą, przykryj i ustaw patelnię na średnim ogniu. Gotować chard, rzucając go od czasu do czasu, przez 12 do 15 minut, aż miękka i większość wody odparowała. Wyłącz ciepło i za pomocą szczypiec przenieś chard na durszlak i pozostaw do ostygnięcia. Wypłukać rondel i zwrócić go do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Liście szpinaku opłukać w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
W rondlu umieść liście, z wodą jeszcze do nich przylegającą, przykryj i ustaw patelnię na średnim ogniu. Szpinak gotować, podrzucając go od czasu do czasu szczypcami, przez 5 minut, aż stanie się miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Usuń z ciepła i przenieś do durszlaka z chard do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić, wyciśnij z nich jak najwięcej nadmiaru wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Przenieść je do deski do krojenia i drobno posiekać. Powinieneś skończyć z około 1 zapakowaną filiżanką świeżo posiekanej zieleni o wadze między 7 a 8 uncji (200 i 225 g).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Umieścić zielenie w dużej misce i dodać ricotta, 1/2 łyżeczki soli, obfite mielenie pieprzu, gałka muszkatołowa, Parmigiano, i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
ZieloniZieloni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
10
Posypać mąką i delikatnie złożyć ją do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
11
Wlać mąkę do małej płytkiej miseczki. Przygotuj dużą blachę do pieczenia wyłożoną woskowanym papierem lub posypaną mąką. Rękami uszczypnij kawałek mieszanki zieleni, uformuj ją w kulkę wielkości kasztana, zwinąć w mąkę i ustawić na blasze do pieczenia. Kontynuuj tworzenie nudi, dopóki nie użyjesz wszystkich zielonych mieszanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
ZieloniZieloni
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu i soli obficie. Ostrożnie upuść 8 do 10 nudi. W ciągu 1-2 minut zaczną unosić się na powierzchnię. Kontynuuj gotować nudi przez kolejne 5 do 6 minut, aż wypłyną na powierzchnię i zostaną nadęte. Za pomocą dużego skimmera Usuń nudi i przenieś je do rozgrzanej miski do serwowania. Łyżka około 1 szklanki sosu pomidorowego nad nudi i bardzo delikatnie wymieszać. Kontynuuj gotować nudi, dopóki nie ugotujesz ich wszystkich. Gdy wszystkie zostaną dodane do miski, łyżka dodatkowy sos na górze i posypać Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Podawać natychmiast.
14
Aby sos pomidorowy: rozgrzać czosnek w oliwie z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu. Użyj drewnianej łyżki, aby nacisnąć na czosnek, aby uwolnić jego smak. Gotować przez około 2 minuty, lub aż czosnek zaczyna skwierczeć. Nie pozwól, żeby się zarumieniło. Ostrożnie wlać pomidory i ich sok (olej rozpryskuje się) i wymieszać, aby pokryć olejem. Doprawić 1 łyżeczką soli i podgrzać do średniej wysokości. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez 30 do 35 minut, lub aż sos zgęstnieje i olej jest łączenie na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
15
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią. Tate i dodaj więcej soli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn