Szpinak Śmietankowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Creamed szpinak spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 164 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli koszernej, cebula, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i cebulę połączyć w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Niech gotować, aż krem zgęstnieje i zmniejsza się o połowę, a cebula jest miękka, o 10 protokół.
Rozgrzej duży garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj około jednej czwartej szpinaku do suchego garnka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną.
Dodaj więcej szpinaku do garnka i powtarzaj, aż cały szpinak zwiędnie.Ustaw sitko w zlewie i przenieś szpinak do sitka.
Odcedzić nadmiar płynu i zwrócić szpinak do garnka.
Dodaj zredukowaną mieszankę śmietany, dobrze doprawić solą i pieprzem cayenne i wymieszać, aby połączyć.