Szpinak wodny z krewetkami

Szpinak wodny z krewetkami
Szpinak wodny z krewetkami może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz belacan, sól, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak Wodny Stir-Fry Z Pastą Krewetkową (Belacan Kangkung), Malezyjski Sambal Kangkong (Szpinak Wodny), oraz Grzanki z krewetkami i kasztanami wodnymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Owinąć belacan szczelnie w folię i piec 10 minut. Ostrożnie otworzyć folię i schłodzić belacan do temperatury pokojowej, około 15 minut. Belacan pokruszyć w mini robocie kuchennym i drobno przecier z chiles i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
BelacanBelacan
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Rozgrzać olej w woku na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie dodać mieszaninę belacan i gotować, stale mieszając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BelacanBelacan
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj krewetki i zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiej, następnie gotować, mieszając, aż zacznie się różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodać mleko kokosowe, bulion, sól i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Zwiększyć ciepło do wysokiej, następnie dodać szpinak wodny i gotować, mieszając, aż szpinak będzie chrupiący-delikatny, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak WodnySzpinak Wodny
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
7
Podawać natychmiast.
1
* Szpinak wodny można wyciąć 6 godzin wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami.* Krewetki mogą być obrane, deveined, i wyciąć 4 godziny do przodu, a następnie schłodzone, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak WodnySzpinak Wodny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn