Szpinak, karmelizowana cebula i pizza z boczkiem

Szpinak, karmelizowana cebula i pizza z boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szpinaku, karmelizowanej cebuli i Pizzana z bekonem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 684 kalorie, 31g białka, oraz 22g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, pieprz, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana cebula, szpinak i boczek Pizza, Karmelizowana Pizza z cebulą i boczkiem, oraz Karmelizowana Cebula Boczek Pizza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki chlebowej do suchej miarki i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połącz 1/2 szklanki mąki chlebowej, ciepłą wodę, 1 łyżeczkę cukru i drożdże, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Odstawić na 15 minut.
4
Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Połącz 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, 1/2 szklanki mąki chlebowej i sól w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Zrób dobrze w środku mieszaniny.
7
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki; dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
8
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Aby przygotować polewy, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli. Odstaw boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szpinak do kapieli na patelni; smażyć 2 minuty lub aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Umieść szpinak w durszlaku, naciskając, aż będzie ledwo wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
13
Dodać cebulę i 2 łyżeczki cukru na patelnię; gotować 12 minut lub aż złoty kolor, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Zdjąć z ognia; ostudzić.
15
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
17
Dodać 3 łyżki mąki i pieprzu, mieszając trzepaczką; gotować 30 sekund. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Gotować 5 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
20
Umieść ciasto na (12-calowej) patelni do pizzy lub blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
21
Rozprowadzić mieszaninę mleka równomiernie na cieście; top ze szpinakiem i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
CebulaCebula
MlekoMleko
22
Piec w temperaturze 475 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
23
Posypać równomiernie boczkiem i serem; piec dodatkowe 5 minut lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
24
Pizzę pokroić na 8 klinów.

Składniki

4plastryplastry boczku, posiekaneplastry boczku, posiekane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka chlebowa, podzielonamąka chlebowa, podzielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pakiet suchych drożdży (opakiet suchych drożdży (o4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, podzielonamąka uniwersalna, podzielona3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2% Mleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2%4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/4 cala) pokrojona cebula(1/4 cala) pokrojona cebula113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka startego świeżego parmezanufiliżanka startego świeżego parmezanu11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych283Orzechy dowolne (posiekane)pakiet świeży szpinakpakiet świeży szpinak11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła woda (100° do 110°)ciepła woda (100° do 110°)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn