Szpinak Enchiladas Verde
Szpinak Enchiladas Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 346 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Mieszanka tortilli kukurydzianych, śmietana, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Verde Enchiladas, Enchiladas Verde, oraz Enchiladas Verde.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W małej misce wymieszaj połowę śmietany i zieloną salsę.
Rozprowadzić na tyle, aby pokryć dno w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Na każdej tortilli rozłóż niewielką ilość salsy i kwaśnej śmietany na środku.
Połóż na niej małą garść szpinaku i posyp serem Monterey Jack.
Zwiń, zabezpiecz wykałaczką i włóż do naczynia do pieczenia. Gdy wszystkie tortille są na patelni, wylej pozostałą salsę na wierzch i posyp pozostałym serem.
Piec przez 20 do 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż enchiladas są rumiane i ogrzane przez.