Szpinak, cebula i ziemniaki Frittata
Szpinak, cebula i ziemniaki Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 295 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli i pieprzu, ziemniaki Yukon gold, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Cebula, boczek i szpinak Frittata, Szpinak, cebula i szwajcarska Frittata, oraz Frittata ziemniaczano-cebulowa.
Instrukcje
Doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać ziemniaki i gotować, aż tylko miękkie, o 8 protokół.
W 10-calowej patelni żaroodpornej, ciepła oliwa z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zaczną brązowieć, o 5 protokół. Szpinak wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Wlać jajka na patelni, krótko mieszając, aby rozprowadzić warzywa. Gotować na średnim ogniu, przesuwając łopatkę pod frittata od czasu do czasu poluzować, aż ustawić pod spodem, ale nadal mokre na górze, o 5 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem i gotować, aż top będzie złoty kolor, 1 do 2 protokół.
Pokroić w kliny i podawać.