Szpik i ryż

Szpik i ryż
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Szpik i ryż może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż z krótkim ziarnem, imbir, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wypiek ze szpikiem nadziewanym, Rozbite Curry szpik, oraz Baked marrow amatriciana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść brązowy ryż i wodę w rondlu 2 quart. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i wymieszać z solą do smaku, około 1/2 łyżeczki. Dusić, aż ryż jest gotowane al dente, 45 do 50 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Grzyby drobno posiekać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Renderuj szpik kostny na patelni z sosem 3-ćwiartkowym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać cebulę, czosnek i imbir. Gotować, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać ryż i mieszać, aż ziarna są pokryte tłuszczem i lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
6
Dodać 3 szklanki bulionu i namoczoną w grzybach wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Dodać grzyby. Zmniejsz ogień i gotuj ryż na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość wywaru zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Dodaj kolejną filiżankę wywaru i powtórz. Ryż powinien w tym momencie smakować lekko surowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Dodaj więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 F. na płytkiej patelni piecz kości szpiku, aż się zarumienią, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości SzpikuKości Szpiku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Posypać solą do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Wymieszać brązowy ryż do białego ryżu. Następnie dodaj kolejną filiżankę wywaru i mieszaj na małym ogniu, aż się wchłonie. Posmakuj ryżu i dostosuj do soli. W razie potrzeby miej pod ręką świeżo zmielony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Podawać natychmiast, przyozdabiając kolendrą lub szalotki i z pieczonych kości szpiku na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości SzpikuKości Szpiku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn