Szpik i ryż
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Szpik i ryż może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż z krótkim ziarnem, imbir, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wypiek ze szpikiem nadziewanym, Rozbite Curry szpik, oraz Baked marrow amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść brązowy ryż i wodę w rondlu 2 quart. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i wymieszać z solą do smaku, około 1/2 łyżeczki. Dusić, aż ryż jest gotowane al dente, 45 do 50 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Grzyby drobno posiekać i odstawić.
Renderuj szpik kostny na patelni z sosem 3-ćwiartkowym na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek i imbir. Gotować, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Dodać ryż i mieszać, aż ziarna są pokryte tłuszczem i lekko tosty.
Dodać 3 szklanki bulionu i namoczoną w grzybach wodę.
Dodać grzyby. Zmniejsz ogień i gotuj ryż na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość wywaru zostanie wchłonięta.
Dodaj kolejną filiżankę wywaru i powtórz. Ryż powinien w tym momencie smakować lekko surowo.
Dodaj więcej soli w razie potrzeby.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 F. na płytkiej patelni piecz kości szpiku, aż się zarumienią, około 15 minut.
Posypać solą do smaku i odstawić.
Wymieszać brązowy ryż do białego ryżu. Następnie dodaj kolejną filiżankę wywaru i mieszaj na małym ogniu, aż się wchłonie. Posmakuj ryżu i dostosuj do soli. W razie potrzeby miej pod ręką świeżo zmielony czarny pieprz.
Podawać natychmiast, przyozdabiając kolendrą lub szalotki i z pieczonych kości szpiku na boku.