Szparagi zawinięte w Prosciutto
Szparagi zawinięte w Prosciutto mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Prosciutto Zawinięte Szparagi, Prosciutto Zawinięte Szparagi, oraz Prosciutto zawinięte szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać ocet do małego garnka i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Włącz ciepło do średnio niskiego i zmniejszyć ocet o około 1/4, lub aż będzie gęsty.
Umieść garnek osolonej wody na dużym ogniu. Przyciąć szparagi włócznie do tego, że wszystkie są tej samej długości. Obierz dolną połowę włóczni obieraczką do warzyw. Zwiąż szparagi razem w wiązkę za pomocą sznurka kuchennego. Gdy woda się zagotuje, spuść szparagi do garnka i gotuj, aż staną się miękkie, o 3 protokół. Zanurz szparagi w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Kiedy jest całkowicie zimno, zdejmij włócznie i połóż je na stojaku, aby wyschły.
Wokół każdej szparagowej włóczni zawijamy plasterek prosciutto. Ułożyć je na półmisku i skropić oliwą z oliwek.
Posypać pieprzem i solą. Wreszcie, drybble na niektóre z obniżonej octu balsamicznego.