Szparagi zawinięte w boczek z pomidorami i serem Taleggio
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj szparagów zawiniętych w boczek z pomidorami i serem Taleggio. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ser taleggio, twardy bekon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Szparagi Owinięte W Prosciutto I Filo, Szparagi Owinięte W Prosciutto & Phyllo, oraz Szparagi zawinięte w boczek z kozim serem kruszą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać czosnek, aż pachnące, o 2 protokół.
Szparagi i pomidory winogronowe wymieszać z czosnkiem i skropić sokiem z cytryny. Nadal gotować i mieszać, aż szparagi będą miękkie, 5 do 7 protokół.
Zawiń 3 szparagi z 1 plasterkiem boczku. Powtórz z pozostałymi szparagami i boczkiem, tworząc 4 wiązki. Ułóż owinięte szparagi na blasze do pieczenia.
Ugotowane pomidory winogronowe rozsypać wokół zawiniętych szparagów.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 5 minut, a następnie rozsypać ser Taleggio na szparagach; powrót blachy do piekarnika.
Kontynuuj pieczenie, aż bekon będzie chrupiący, 5 do 7 minut więcej.