Szparagi z kremowym sosem czosnkowo-musztardowym
Szparagi z kremowym sosem czosnkowo-musztardowym mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,2 dolara za porcję . Jedna porcja zawiera 109 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga koperku, musztardy dijon, soku z cytryny i bazylii. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Shrimp and Asparagus Foil Packs with Garlic Lemon Butter Sauce , Creamy Honey Mustard Vinaigrette i Turkey BLT with Creamy Dijon Mustard .
Instrukcje
W dużej patelni zagotuj 4 szklanki wody.
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj przez 2 do 2 i 1/2 minuty.
Odcedź szparagi i natychmiast włóż je do lodowatej wody.
W małym rondelku wymieszaj śmietanę, majonez, sok z cytryny, musztardę, bazylię, koperek, pieprz, czosnek w proszku i sól. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż się podgrzeje.