Szparagi w sosie pomarańczowym
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych, wegetariańskich i pierwotnych , szparagi z sosem pomarańczowym mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 92 kalorie , 3 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Mieszanka pieprzu, pomarańczy pępkowej, skórki pomarańczowej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 28% . Podobne przepisy obejmują szparagi z sosem pomarańczowym , szparagi z sosem pomarańczowym imbirowym i szparagi z sosem holenderskim pomarańczowym .
Instrukcje
Na dużej patelni umieść szparagi i niewielką ilość wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 6-8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
W międzyczasie na innej patelni podsmaż czosnek na maśle przez 1 minutę; wyrzucić czosnek. Wymieszaj sok pomarańczowy, skórkę, sól i pieprz; przegrzać.
Odcedzić szparagi i ułożyć je w naczyniu do serwowania.
Skropić sosem pomarańczowym; udekorować cząstkami pomarańczy.