Szparagi w kratkę
Jeśli u pacjenta występuje około 30 minut do spędzenia w kuchni, szparagi w kratkę mogą być spektakularnym bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz szparagi oz-1LB 12oz, olej roślinny, ocet balsamiczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Szparagi z krewetkami i rouille, Griddled Brytyjski Szparagi Krab I Rukola Kanapki, oraz Casarecce ze szparagami, groszkiem cukrowym i ricottą.
Instrukcje
Odciąć (lub zerwać) zdrewniałe końce ze szparagów. Gotować włócznie w dużej patelni osolonej wody przez 3 minuty.
Odcedzić, a następnie zanurzyć włócznie w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie i ustawić kolor. Szparagi osuszyć.
Lekko posmaruj włócznie. Pozostaw dużą żeliwną patelnię na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca, a następnie ułóż na niej włócznie w jednej warstwie. (Być może będziesz musiał smażyć szparagi w dwóch partiach.) Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 3-4 minuty. Obróć je szczypcami i gotuj jeszcze kilka minut, lub aż włócznie będą miękkie do punktu noża i lekko złocone.
Szparagi przełożyć na półmisek i posypać kilkoma kroplami octu balsamicznego.
Podawać jeszcze na gorąco, choć spears będzie również smakować bardzo dobrze w temperaturze pokojowej.
Szparagi można przygotować do końca etapu 1 i przechowywać w lodówce do 24 godzin.