Szparagi po benedyktyńsku z sosem Chèvre-Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj szparagów po benedyktyńsku z sosem Chèvre-Dijon. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz chèvre, jajka, por i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi po benedyktyńsku z sosem Chèvre-Dijon, Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise, oraz Szparagi pieczone w sosie Dijon-cytryna.
Instrukcje
W przypadku sosu chèvre: na ćwierć drogi napełnij duży rondel wodą i doprowadź do duszenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
Dodajemy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi będą chrupiące-miękkie, o 4 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia.W przypadku jaj w koszulce: doprowadzić odmierzoną wodę do gotowanego na wolnym ogniu w średnim garnku na dużym ogniu (woda powinna mieć co najmniej 2 cale głębokości). Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu. Wymieszać z octem.Rozbij 1 jajko na małą filiżankę lub ramekin. Delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami, upewniając się, że równomiernie umieszczają je w wodzie. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Wyjmij jaja z wody łyżką szczelinową.
Umieścić w misce z ciepłą wodą, aby zachować warm.To wymieszać: pieczywo tostować, wierzch kromki posmarować cienką warstwą masła, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na talerzach. Mieszankę szparagowo-porową przełożyć na grzankę.Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z ciepłej wody. Nadmiar wody od spodu łyżki osuszyć ręcznikiem papierowym lub ręcznikiem kuchennym i wsunąć jajka na mieszankę szparagowo-porową. Dodać jajka z pożądaną ilością sosu chèvre (możesz mieć trochę do podania na boku). W razie potrzeby posypać natką pietruszki na wierzchu, a następnie podawać natychmiast.