Szechwan Chrupiąca Wołowina
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Szechwan chrupiąca wołowina może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz stek z polędwicy, olej roślinny, Wietnamski sos chili-czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak W Sosie Szechwan, Szechwan Chicken Stir Fry, oraz Szechwan Treasure Sticks dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij tłuszcz od steków. Pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala. Pokrój stek ponownie przez ziarno, aby uzyskać kawałki steka z zapałkami. Odstawić.
Dodaj 2 łyżki oleju do gorącego woka lub dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać marchew i smażyć przez 2 minuty.
Marchew wyjąć i odstawić na bok.
Dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno woka lub patelni. Na gorąco dodajemy paski wołowe i smażymy przez 8 do 10 minut, aż wołowina będzie ciemna i chrupiąca. Bądź ostrożny, ponieważ wołowina rozpryskuje się przez pierwsze 3 do 4 minut, podczas gdy traci wilgoć.
Usuń wołowinę z patelni i odsączyć cały olej, z wyjątkiem 1 łyżki stołowej, w razie potrzeby.
Dodać szalotki i smażyć przez 30 sekund.
Dodaj marchew i wołowinę z powrotem do patelni. Smażyć przez kolejne 30 sekund.
Dodaj sos stir-fry, sherry i sos chili czosnkowy. Smażyć przez kolejne 30 do 60 sekund.
Udekoruj zieloną cebulką i podawaj na gorąco.