Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki

Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki
Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 104 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mango, mirin, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Tuńczykiem Imbirowym Teriyaki, Szaszłyki Z Łososia Teriyaki, oraz Szaszłyki Do Steków Teriyaki.

Instrukcje

1
Zrobić sos teriyaki, mieszając sos sojowy, mirin i cukier w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2
Steki z tuńczyka umieścić w naczyniu, obrócić kilka razy, aby były pokryte sosem, następnie pozostawić w lodówce do marynowania przez co najmniej 1 godzinę i do 2 hrs.To gotować, rozgrzać dużą patelnię. Wyjmij steki z tuńczyka z marynaty i osusz, a następnie natrzyj olejem. Smażyć tuńczyka przez 2 minuty z każdej strony, aby nadal były różowe w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wyjąć z patelni, a następnie wlać marynatę i 2-3 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut do ogrzania. Przecedzić przez sito do małego zanurzenia bowl.To podawać, pokroić gotowanego tuńczyka, mango i dymkę na kawałki wielkości kęsa. Nawlecz na drewniane szaszłyki, a następnie podawaj ciepłe lub zimne z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
DymkaDymka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn