Szaszłyki Z Muszelkami Mango Masala
Przepis Mango Masala szaszłyki przegrzebek jest gotowy w około 40 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, sos sojowy, sos sojowy chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 68 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Muszelkami Mango Masala, Szaszłyki Z Grzybami, oraz Spicy Shrimp ' n ' Scallop szaszłyki.
Instrukcje
Szaszłyki namoczyć w białym winie przez 10 do 15 minut.
Wykończenie biały koniec zielonej cebuli do 3-cala długości.
Pokrój pozostałą zieloną część na cienkie plastry do dekoracji w razie potrzeby.
Nawlec na szaszłyk w następującej kolejności: przegrzebek-biała część zielonej cebuli-mango, używając po 1 kawałku każdego. Powtórz 1 więcej czasu, a następnie dodać 1 więcej przegrzebek, aby zabezpieczyć mango. Powtórz z pozostałymi szaszłykami.
Odstawić na 10 do 20 minut w lodówce.
Lekko posmarować szaszłyki z każdej strony olejem sałatkowym i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Miejsce na rozgrzanym średnim grillu i gotować, aż przegrzebki są po prostu gotowane, o 3 do 4 minut na stronie.
Dekoruj zieloną cebulą i klinami limonki.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.