Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i plastry cytryny z grilla
Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i grillowane plastry cytryny mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 83 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, pomidory, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowana polędwiczka wieprzowa z salsą awokado-brzoskwiniową i grillowanym Tomatillo Guacamole, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado.
Instrukcje
1
Do solanki: wymieszać sól koszerną, brązowy cukier w 1-ćwiartce chłodnej wody, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk Duds
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1
Wymieszaj ¼ szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki mielonego czosnku, pietruszkę z płaskim liściem, płatki czerwonej papryki i wytrawne białe wino w małej misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa Płaska
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Wytrawne Białe Wino
Sos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Wyjmij krewetki z solanki. Dokładnie umyć i wysuszyć. Wrzucić je z marynatą, płaszcz i marynować przez 1 godzinę, przykryte lodówką.Do salsy: w robocie kuchennym, połączyć Tomatillo, Pozostałe łyżeczka czosnku, i Serrano chile; puls drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Zęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj awokado i zieloną cebulę i pulse til tylko mieszane. Gotowa salsa powinna mieć trochę tekstury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Umieść salsę w małej misce i wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przechowywać pod przykryciem i w lodówce do 2 godzin. Wrzucić z kolendrą tuż przed serving.To grilluj krewetki: rozpal ogień węglem drzewnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Umieść 6 krewetek na powierzchni roboczej przed sobą na przemian krewetki w lewo i w prawo, chowając je w sobie, zgodnie z ich naturalnym kształtem. Zabezpieczyć krewetki z 2 szaszłyki tak, że grill równomiernie i odwrócić łatwo.Grill krewetki na średnio gorących węgli, aż są ledwo gotowane przez, o 3 do 4 minut łącznie, obracając w połowie. Grillować plastry cytryny, aż zmiękną i dobrze zaznaczone przez grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Umieść krewetki i plasterki cytryny na talerzach i top z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.