Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i pescatarian, Jerk Shrimp Kebabs może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 251 kalorii, 16 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 2,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, szczypiorek, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 37 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 50%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Jerk Shrimp Kebabs, Sticky Jerk Kebabs Lamb i Jamaican Jerk Grilled Kebabs.

Instrukcje

1
Jeśli używasz bambusowych szaszłyków, namocz je w wodzie na co najmniej 20 minut. Rozgrzej brojler lub przygotuj grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Pokrojonej W Kostkę Gotowanej Dziczyzny2 Szklanki Pokrojonej W Kostkę Gotowanej Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Udek Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojonych W 1-calowe Kostki8 Udek Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojonych W 1-calowe Kostki
SzaszłykiSzaszłyki
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
2
W dużej misce wymieszaj sos Jerk (lub przyprawę Jerk, jeśli używasz), 1/2 szklanki oliwy z oliwek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
3
Dodaj krewetki i wrzuć do panierki. Przykryj i marynuj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
W osobnej misce wymieszaj pomidory, cebulę, paprykę i pietruszkę z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Nadziewaj warzywa i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę DziczyznaPokrojona W Kostkę Dziczyzna
2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania CiastaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania Ciasta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
5
Szaszłyki układaj na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową lub, w przypadku grillowania, na grillu. Gotuj, obracając raz, aż warzywa będą miękkie, a krewetki nieprzezroczyste, jeszcze 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Puszka (14 Uncji) Galaretowanego Sosu żurawinowego, Pokrojonego W Plasterki1 Puszka (14 Uncji) Galaretowanego Sosu żurawinowego, Pokrojonego W Plasterki
1 Kwarta Pomidorków Koktajlowych1 Kwarta Pomidorków Koktajlowych
SzaszłykiSzaszłyki
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
6
Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
Połącz wszystkie składniki oprócz oleju roślinnego w misce, aż zostaną dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
8
Dodaj olej, aby stworzyć marynatę o pożądanej konsystencji. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie11 funt cukinii,Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie149Orzechy dowolne (posiekane)łyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony szczypioreksuszony szczypiorek01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.obrany i drobno posiekany świeży imbirobrany i drobno posiekany świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża pietruszka, plus więcej do dekoracjiposiekana świeża pietruszka, plus więcej do dekoracji11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.goździki mielonegoździki mielone11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1Dużecebula pokrojona w kawałkicebula pokrojona w kawałki11 funt cukinii,posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1czerwona papryka, posiekana i pokrojona w kwadratowe kawałki 1/4 calaczerwona papryka, posiekana i pokrojona w kwadratowe kawałki 1/4 cala6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony, rozgnieciony pieprz Szkockisuszony, rozgnieciony pieprz Szkocki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony, rozgnieciony pieprz Szkockisuszony, rozgnieciony pieprz Szkocki454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Margerum Sybarite Sauvignon Blanc. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Lekko złote odcienie, z zielonym odcieniem, jasne i żywe. Podkreślony zapach grejpfruta, miodowej pigwy, białych kwiatów, tostów, kremowej cytryny i odrobiny babki lancetowatej, przełożony lekką nutą krzemienia strzelniczego i owocowego Sauvignon. Bogate, kremowe i pełne z warstwami gruszki, grejpfruta i marakui.
TrudnośćTwardy
Gotowe W37 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn