Szaszłyki z kiełbasy polinezyjskiej dla 2 osób
Przepis na Polinezyjskie szaszłyki z kiełbasą dla 2 osób można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 795 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 4,53 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, wodę, miód i kilka innych składników, możesz go przygotować. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pięć pierwszych składników. Odłóż połowę marynaty do polewania; przykryj i wstaw do lodówki.
Wlać pozostałą marynatę do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać kiełbasę. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć. Schłodzić w lodówce przez 3 godziny.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na cztery metalowe lub namoczone drewniane szpikulce nabij na przemian kiełbasę, ananasa, kantalupa i zieloną paprykę.
Grillować bez przykrycia na średnim ogniu przez 8–10 minut lub do momentu zrumienienia kiełbaski, często polewając ją pozostałą marynatą i raz przewracając.