Szaszłyki z brukselki i Prosciutto
Szaszłyki z brukselki i Prosciutto to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, ozdobnych wykałaczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Spróbuj Szaszłyki z brukselki i Prosciutto, Boczek Bourbon Brukselka Szaszłyki, oraz Marynowane szaszłyki z brukselki z pilawem imbirowo-jęczmiennym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać olej, syrop, sól i pieprz. Przyciąć brukselkę u podstawy i usunąć skórzaste zewnętrzne liście. Wrzucić kiełki w mieszaninie oleju, aby dobrze pokryć. Wyłożyć na patelnię z folią i włożyć kiełki do patelni w jednej warstwie.
Pieczeń, podrzucając co 5 minut, aż kiełki są rumiane, ale delikatne-chrupiące, 10 do 12 minut w sumie.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 10 protokół.
Tymczasem każdy kawałek prosciutto pokroić w paski o 1 w. szeroko. Delikatnie owinąć każdą kiełek wzdłuż w pasek prosciutto. Włóż wykałaczkę do podstawy każdego kiełka.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Make ahead: przygotuj się przez krok 2 do 1 dnia do przodu; chill, covered. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie kontynuować.