Szaszłyki Krewetkowe Pomarańczowo-Imbirowe
Szaszłyki krewetkowe pomarańczowo-imbirowe to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 99 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, skórkę pomarańczową, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Szaszłyki Krewetkowe Pomarańczowo-Imbirowe, Szaszłyki Wieprzowe Imbirowo-Pomarańczowe, oraz Mini Szaszłyki Z Krewetkami Imbirowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w misce.
Dodaj krewetki; wrzucić do herbu. Przykryć i marynować w lodówce 15 minut.
Usuń krewetki z naczynia, zastrzegając marynaty. Krewetki wątku i ćwiartki pomarańczowy naprzemiennie na każdym z 8 (8-calowy) szaszłyki.
Rozgrzać dużą patelnię grillową pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu. Szaszłyki gotować 4 protokół z każdej strony lub aż do zrobienia, fastrygowanie z zastrzeżonej marynaty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.