Przyprawione szaszłyki jagnięce z granatem tzatziki mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 16 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. 20 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona granatu, szalotkę, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Przyprawione Szaszłyki Jagnięce, Przepis na gulasz z jagnięciny (z orzechami włoskimi i granatem), oraz Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita.
Instrukcje
1
Jagnięcinę wymieszać z kminkiem, kolendrą, garam masala i cynamonem. Do tzatziki, wymieszać grecki jogurt, szalotka, czosnek, mięta, ogórek i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Jogurt Grecki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Gałązki Kopru Włoskiego
Tzatziki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2
Posypać pestkami granatu. Jagnięcinę gotować pod gorącym grillem przez 8 minut, obracając w połowie. Nawlecz każdy kawałek na drążek koktajlowy. podawać z tzatziki.
Greka bardzo dobrze współpracuje z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Skouras Saint George Agiorgitiko z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.