Szaszłyki wieprzowe z pieprzem i limonką
Przepis na szaszłyki wieprzowe z pieprzem i limonką można przygotować w około 20 minut . Za 1,16 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 163 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Jeśli masz sok z limonki, pietruszkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj olej, sok z limonki, pietruszkę, ocet, papryczki jalapeno i przyprawy; dodaj wieprzowinę i obróć, aby pokryć. Zamknij i schłódź w lodówce przez 24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Luźno nawlecz plastry wieprzowiny na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj szaszłyki, przykryte, na średnim ogniu przez 14-16 minut lub do momentu, aż soki mięsne staną się przejrzyste, od czasu do czasu obracając.