Szarpane udka z kurczaka z domowym sosem Mango-Habanero

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Potartych udek kurczaka z domowym sosem Mango-Habanero. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 660 kalorii, 39g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Mieszanka Mango, tymianek, proszek cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Jerk potarty Kurczak z Habanero-miętowa glazura, Grillowane Mango-Habanero Jerk Chicken, oraz Kurczak Jerk z pieczonym Mango i Habanero Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz wszystkie przyprawy w małej misce. Przetrzyj skórę kurczaka masą i pozostaw na 30 minut.
Rozgrzej grill na średnim ogniu i grilluj uda, od strony skóry w dół przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru. Obróć kurczaka, zamknij pokrywę grilla i przesuń kurczaka na bok (lub chłodniejszą część) grilla. Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut lub aż do całkowitego ugotowania.
Wyjąć na talerz i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Podawać świeże plastry mango i ostry sos Mango-Habanero.
Posypać liście kolendry na wierzchu.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, Mango, habanero i ocet i gotuj na małym ogniu przez 15 do 20 minut.
Umieścić mieszaninę w blenderze i zmiksować na gładką masę. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj kilka łyżek ciepłej wody lub octu. Doprawić solą.