Szarpane kebaby z kurczaka z salsą mango
Szarpane kebaby z kurczaka z salsą mango mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 51g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. 110 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę jerk, spakuj kawałki mango, dymkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Udka Z Kurczaka Z Salsą Mango, Pieczony jamajski kurczak Jerk z salsą Mango, oraz Kurczak Jerk z ryżem Karaibskim i salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszać razem przyprawę jerk, oliwę z oliwek i sok z limonki. Wrzuć do niego kurczaka i pozostaw do marynowania w lodówce na co najmniej 20 minut lub do 24 godzin.
Zrób salsę, mieszając wszystkie składniki razem z przyprawami, dodaj posiekane czerwone chili, jeśli chcesz dodatkowego ciepła.
Rozgrzać grill lub grill do średniej. Nawlecz kurczaka na 8 metalowych szaszłyków podzielonych przez żółtą paprykę, po 3 z każdego szaszłyka. Gotować przez 8 minut z każdej strony, aż gotowane przez i lekko zwęglone.
Podawać z salsą i liśćmi rukoli.