Szarlotka z sosem maślanym
Need a deser wegetariański? Ciasto jabłkowe i sos maślany może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 68 fanów. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem maślanym cynamonowym, Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem cynamonowo-maślanym, oraz Grube Ciasto Jabłkowe Z Sosem Maślanym Waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obrać, osuszyć i zetrzeć na tarce.
Śmietanę razem 1 szklanka cukru i 1/4 szklanki masła lub margaryny. Wymieszać starte jabłka i jajka. Przesiać razem mąkę, sól, sodę, gałkę muszkatołową i cynamon; wymieszać z mieszanką jabłkową.
Wlać ciasto do nieoczyszczonej 9-calowej szklanej płyty pie.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 minut.
Umieść 1/2 szklanki masła lub margaryny, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki śmietany i wanilii na górnej patelni podwójnego kotła.
Podgrzać i mieszać, aż cukier się rozpuści i masło lub margaryna się roztopi.