Szarlotka Z Rodzynkami Rumowymi

Szarlotka Z Rodzynkami Rumowymi
Szarlotka z rodzynkami Rum może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka soli, skórki cytrynowej, cukru szlifierskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić rum z rodzynkami do wrzenia w 1-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej z dużą ciężką blachą do pieczenia na stojaku i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
W dużej misce zetrzyj brązowy cukier, mąkę, skórkę, cynamon, gałkę muszkatołową i sól palcami, aż nie pozostaną grudki. Jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w kliny o szerokości 1/2 cala i dodajemy do masy cukrowej, delikatnie podrzucając do okrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać rodzynki z dowolnym płynem i wymieszać, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
5
Rozwałkuj większy kawałek ciasta na 13-calową okrągłą (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Dopasuj do 9-calowej płyty pie (pojemność 4 filiżanek) i krawędzi wykończenia, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę podczas rozwijania górnej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 11-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Łyżka napełniania równomiernie do skorupy, następnie kropki top z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Wymieszać ciasto z odrobiną mleka, a następnie przykryć ciasto okrągłym ciastem. Wykończ ciasto równo krawędzią płyty ciasta za pomocą nożyc kuchennych, a następnie naciśnij krawędzie i zagniataj dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
9
Lekko posmarować wierzch ciasta pozostałym mlekiem i posypać cukrem szlifierskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
MlekoMleko
10
Wytnij 3 otwory parowe w górnej skorupie małym ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, aż skorupa jest złoty i napełniania bulgotanie, 45 do 50 minut więcej. Schłodzić ciasto na stojaku do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
* Aby osiągnąć idealną równowagę tartych i słodkich jabłek, użyliśmy 2 Golden Delicious lub Gala, 2 Winesap lub Granny Smith i 2 McIntosh lub Northern Spy (potrzebujesz łącznie 6 jabłek).* Rodzynki można moczyć w rumie 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ciasto może być wykonane 8 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn