Szarlotka Z Rodzynkami Rumowymi
Szarlotka z rodzynkami Rum może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka soli, skórki cytrynowej, cukru szlifierskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić rum z rodzynkami do wrzenia w 1-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej z dużą ciężką blachą do pieczenia na stojaku i rozgrzej piekarnik do 218°.
W dużej misce zetrzyj brązowy cukier, mąkę, skórkę, cynamon, gałkę muszkatołową i sól palcami, aż nie pozostaną grudki. Jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w kliny o szerokości 1/2 cala i dodajemy do masy cukrowej, delikatnie podrzucając do okrycia.
Dodać rodzynki z dowolnym płynem i wymieszać, aż się połączą.
Rozwałkuj większy kawałek ciasta na 13-calową okrągłą (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Dopasuj do 9-calowej płyty pie (pojemność 4 filiżanek) i krawędzi wykończenia, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę podczas rozwijania górnej skorupy.
Rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 11-calową rundę.
Łyżka napełniania równomiernie do skorupy, następnie kropki top z masłem.
Wymieszać ciasto z odrobiną mleka, a następnie przykryć ciasto okrągłym ciastem. Wykończ ciasto równo krawędzią płyty ciasta za pomocą nożyc kuchennych, a następnie naciśnij krawędzie i zagniataj dekoracyjnie.
Lekko posmarować wierzch ciasta pozostałym mlekiem i posypać cukrem szlifierskim.
Wytnij 3 otwory parowe w górnej skorupie małym ostrym nożem.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, aż skorupa jest złoty i napełniania bulgotanie, 45 do 50 minut więcej. Schłodzić ciasto na stojaku do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
* Aby osiągnąć idealną równowagę tartych i słodkich jabłek, użyliśmy 2 Golden Delicious lub Gala, 2 Winesap lub Granny Smith i 2 McIntosh lub Northern Spy (potrzebujesz łącznie 6 jabłek).* Rodzynki można moczyć w rumie 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ciasto może być wykonane 8 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.