Szarlotka Z Podwójną Skórką
Przepis Podwójnie chrupiąca Szarlotka może zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ten przepis służy 10. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 350 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mało kto lubi ten deser. Mieszanka masła, mielonego cynamonu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Placek Maślany Z Podwójną Skórką, Double Crusted Chicken Pot Pie, oraz Podwójnie Chrupiąca Śliwka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżką 2 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką; pokroić w skracanie blenderem do ciast lub dwoma nożami, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawać wodę z lodem; wrzucić widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Ciasto podzielić na 2 równe porcje. Delikatnie wciśnij każdą porcję w 4-calowe kółko na wytrzymałej plastikowej folii; przykryj i schłodź 30 minut.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść 1 porcję schłodzonego ciasta na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do 9-calowej płyty z głębokim naczyniem pokrytej natryskiem do gotowania.
Aby przygotować nadzienie, połącz jabłko i kolejne 5 składników (przez gałkę muszkatołową); Wrzuć delikatnie, aby pokryć. Łyżka mieszanki jabłek do przygotowanego talerza ciasta; wierzch z masłem.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść pozostałą porcję schłodzonego ciasta na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, nad mieszanką jabłek.
Usuń pozostałą folię. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Aby przygotować polewę, wierzch ciasta posmarować mlekiem; posypać równomiernie cukrem turbinado.
Umieść talerz ciasta na wyłożonej folią blasze do pieczenia; piec w 425 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie wyjmuj ciasta z piekarnika); piec dodatkowe 40 minut lub do zarumienione. Schłodzić na stojaku z drutu.