Szarlotka Hrabstwa Adams
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj szarlotki Hrabstwa Adams. Ten bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 16 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka soli, mąki, ekstraktu wanillanowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 336 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest tak wybitne. Spróbuj Adams Wyciąg Funt Ciasto, County Fair Red Velvet Cake, oraz Samuel Adams Boston Lager Ham Glaze dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, 2 szklanki cukru, olej, jajka, sok pomarańczowy, sól i wanilię. Ubijaj, aż dokładnie się połączysz. W innej misce wrzuć jabłka z cynamonem i pozostałym cukrem.
Rozłóż jedną trzecią ciasta w natłuszczonym 10-calowym. patelnia do rur. Przykryj połową jabłek. Powtórz warstwy. Łyżka pozostałego ciasta na wierzchu.
Piec w temperaturze 350° przez 1-1 / 2 godziny lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 20 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt, aby całkowicie ostygł. Tuż przed podaniem posyp cukrem cukierniczym w razie potrzeby.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na szarlotkę. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "